Tissot Telemeter T1424621603200 Erkek Kol Saati

Safir kristal  CAM / Mekanik  MEKANİZMA / 3 bar  SU GEÇİRMEZLİK
ÜRÜN KODU: T142.462.16.032.00
BARKOD:
Ücretsiz Kargo
Bu ürün ön satış ürünüdür, ürün stoklarımıza geldiğinde kargolanacaktır.
73.250,00 TL

Abt Saat, satışını yaptığı tüm markaların yetkili satıcısıdır. Satışı yapılan tüm ürünler %100 orjinaldir ve garanti kapsamındadır, güvenle satın alabilirsiniz.
5000 TL ve üzeri siparişlerde kurye ile İstanbul içi aynı gün ücretsiz teslimat.

OrijinalÜrün

YetkiliSatıcı

ÜcretsizKargo

Aynı GünTeslimat

MağazadaDeğişim

İadeGarantisi

Ürün Açıklaması

TISSOT TELEMETER 1938 - OTOMATİK KRONOGRAF

Vintage Tasarım - Modern Teknoloji

Günümüzde saat dünyasında markaların geçmişte ürettiği saatlerini modern özellikler ile birleştirerek nostaljik bir tasarımla üretmesi oldukça popüler bir akım. Markaların "Miras" olarak değerlendirdiği bu saatler, retro tasarımları, günümüz teknolojisi ile saat severlere ulaştırıyor ve özellikle nostaljik saatlerden hoşlananların ilgisini çekiyor.

 

Tissot Telemeter 1938, markanın 1938'de ürettiği çift alt kadranlı bir kronografın günümüzde yeniden yorumlanmış modern versiyonu olarak tanıtıldı. İtalyan derisi kordona sahip yeni modelle ilgili en çok beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz kısım, 1938'de üretilen model ile tasarımın birebir aynı olması. Tissot, bu anlamda geçmişte modelin dizayn hatlarına bağlı kalarak, modern özellikler ile donatılmış bir otomatik kronograf üretmiş oldu. Peki bu modern özellikler nedir?

 

-Yeni modelde 42 mm çapında bir kasa kullanıldı. Modern bir kronograf için ideal ve dengeli olarak nitelendirdiğimiz 42 mm kasa çapı, tabi ki 1930'lu yıllarda karşımıza çıkmıyordu. Saatler o dönemlerde çok küçük kasa çaplarında üretiliyordu, Telemeter 1938'de ise kasa çapı arttırılarak günümüz standartlarına uygun bir formata getirildi.

 

-Eskiden üretilen modelde akrilik(plastik) cam bulunuyordu. Günümüzde üretilen yeni versiyonunda ise çizilmez safir kristal cam bulunuyor. Ayrıca safir kristal cam saatin retro karakterini daha da öne çıkartacak şekilde bombeli olarak üretilmiş. Sonrasında ise hem iç hem dış kısmına yansıma engelleyici antirefle(AR) kaplama uygulanmış.

 

-1938 yılında üretilen model, su geçirmez değildi. Yeni model, 30 metre su geçirmezliğe sahip.

 

-Eskiden üretilen modelden çok daha yüksek standartlarda çalışan yeni bir otomatik kronograf mekanizması eklendi.(Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.)


Farklılık

Tissot Telemeter 1938 modelinin kadranını incelediğimizde, mavi ve kırmızı renkleri ile kontrast sağlamış telemetre ve takometre özellikleri dikkatimizi çekiyor. Bu göstergeler vintage saatlerde sıklıkla kullanılıyordu, bunun sebebi ise tasarımdan çok ciddi anlamda saate yüksek fonksiyonellik katmalarıydı. Peki telemetre ve takometere nedir?

 

Telemetre

Telemetre, özellikle vintage asker saatlerinde karşımıza çıkan bir özellik. Bu fonksiyon, savaş sırasında bir bomba atıldığı zaman bombanın kaç kilometre uzaktan atıldığını, yani düşmanın uzaklığını hesaplamayı sağlıyor. Bu özelliğin farklı ve şaşırtıcı derecede ilgi çekici bir çalışma sistemi var: Askerler bombanın atılma sesini duyduklarında saatin kronografını çalıştırıyor, sonrasında ise bomba yere düştüğü zaman kronografı durduruyorlar. Kronografın saniyesinin durduğu nokta ile saatin kadranının dış kısmındaki mavi telemetre göstergesine denk gelen rakam, bize kilometre olarak bombanın atıldığı uzaklığı söylüyor.

 

Takometre

Takometre göstergesi ise kadranın orta kısmına kırmızı olarak işlenmiş. Bu gösterge ise özellikle vintage yarışçı saatlerinde karşımıza çıkıyordu, temel fonksiyonu ise aracın ortalama hızını hesaplamak. Takometrenin de telemetreye benzer bir çalışma şekli bulunuyor. Aracınızda giderken kronografı başlatıyorsunuz ve o andan itibaren 1 kilometre yol gittiğinizde kronografı durduruyorsunuz. Daha sonrasında kronograf saniyesinin durduğu yerin takometre göstergesinde hangi sayıya denk düştüğünü okuyorsunuz ve bu sayı size aracınızın saatlik ortalama hızını vermiş oluyor!

 

Nostalji

Tabii ki günümüz teknolojisinin geldiği yer düşünüldüğünde telemetre ve takometre artık fonksiyonel bir önemden çok tasarımsal bir değer taşıyor. Bu özelliklerin modern bir otomatik kronografta bulunmasını tek bir kelime ile yorumluyoruz: Nostalji


Üstün Mekanizma

Saatin şık-retro tasarımının yanı sıra bu saatle ilgili önemli başka bir nokta ise içerisinde bulunan A05.231 isimli İsviçre üretimi (ETA tarafından geliştirilmiştir.) otomatik kronograf mekanizması. Bu mekanizma ETA tarafından yeni geliştirilen bir mekanizma; ancak bu yeni mekanizma tüm zamanların en çok güvenilen ve en çok kullanılmış ETA/Valjoux 7753(geçmişte yüzlerce marka tarafından kullanılmış en güvenilir otomatik kronograf mekanizmasıdır.) mekanizmasının yüksek seviyede geliştirilmesi-modifiye edilmesi ile üretildiği için son derece özel bir mekanizma diyebiliriz.

 

-A05.231 Swiss Made bir otomatik kronograftan beklenen her özelliğe sahip. Sade bir mimariye sahip olduğu için sağlamlık alanında kendi sınıfının tartışmasız olarak en iyisi.(ve sağlamlık konusunda kendisinden çok daha yüksek maliyetli mekanizmalardan da daha iyi olduğunu düşünüyoruz.) Gene sade ve zekice bir mimariye sahip olduğu için mekanizma bakımı rahatlıkla yapılabiliyor.

 

-Bu mekanizmada belki de bir otomatik kronograf için şaşırtıcı derecede yüksek 68 saatlik güç rezervi bulunuyor. Günümüzde kronograf fonksiyonu olmayan saatlerin güç rezervlerinin ortalama 45-50 saat olduğunu düşünüldüğünde 68 saat güç rezervi gerçekten de çok iddialı ve başarılı bir rakam.

 

-Nivachron Balans Yayı. Mekanizmada bulunan Nivachron balans yayı, manyetizmaya ve sıcaklık değişimlerine karşı çok dayanıklı. Nivachron, patentli bir alaşım ve günümüzde gittikçe popülerleşen silikon balanslardan bile daha yüksek antimanyetik ve sıcaklık değişimine dayanıklılık sunduğu için saatin her zaman maksimum hassasiyette çalışmasını garanti altına alıyor.

 

-Mekanizma ile ilgili son değinmek istediğimiz kısım ise taş sayısı. Jewel olarak adlandırılan taşlar otomatik bir mekanizma ise hayati önem arz ediyor, çünkü işin özünde otomatik mekanizmalar; çarklar ve yaylar ile çalıştığı için her zaman bir sürtünme kuvveti oluşuyor, ki bu da mekanizmanın enerjisini düşürüyor. Bu mekanizmada bulunan 29 taş sayesinde sürtünme kuvvetinin etkisi minimuma indiriliyor ve mekanizmanın verimi korunmuş oluyor.

 

(Eksta bilgi: Yazı boyunca yeni üretilen saatin 1938'de üretilene göre modern ve gelişmiş özelliklerinden bahsettik. Bunlardan bir tanesi de yukarıda bahsettiğimiz "taş sayısı" konusu. Eski modelde - dönemi için gayet makul - 17 taşlı bir mekanizma bulunuyordu. Güncel teknoloji ile ise yeni modelde bulunan mekanizmada 29 taş bulunuyor. Bu da mekanizmanın verimliliği ve uzun ömürlülüğünü ciddi oranda arttıran bir durum.)

 

Tissot Telemeter 1938 modelini Bağdat Caddesi mağazamızdan veya web sitemizden detaylı olarak inceleyebilir ve satın alaibilirsiniz.


Abt Saat olarak satışını gerçekleştirdiğimiz her Tissot saat, 2 yıl Türkiye ve uluslararası garanti kapsamındadır.

 
SAAT ÖZELLİKLERİ Kasa Ölçüleri:
  • 42 mm Kasa Çapı
  • 13.9 mm Kasa Kalınlığı
  • 22 mm Lug Genişliği
Kalibre Özellikleri:
  • A05.231 Otomatik Kronograf
  • 68 Saat Güç Rezervi
  • Elle Kurulabilme Özelliği
  • Hack Özelliği
  • 29 Taş
  • Nivachron Teknolojisi
Tasarım Özellikleri:
  • Paslanmaz Çelik Kasa
  • İtalyan Üretimi Kahverengi İnek Derisi Kordon
  • Kırmızı Takometre Göstergesi
  • Mavi Telemetre Gösteregesi
  • Mavi İbreler
  • Cam Arka Kapak
​Diğer Özellikleri:
  • Çift Tararlı Antirefle Kaplamalı Bombeli Safir Kristal Cam
  • 30 Metre Su Geçirmezlik
  • 102 Gram Ağırlık